Awards (Priznanja) Natisni


BLOUDKOVE NAGRADE IN PRIZNANJA 2007

Ljubljana - Marcel Djurdjevič, Petra Majdič in Stane Trbovc so dobitniki Bloudkovih nagrad za leto 2007, najvišjih državnih priznanj na področju športa. Bloudkova priznanja so prejeli na obletnico rojstva inženirja Stanka Bloudka na današnji slovesnosti v Grand hotelu Union, ki jo je odprl minister za šolstvo in šport Milan Zver.

Bloudkova priznanja se podeljujejo posameznikom za izjemni športni dosežek, za življenjsko delo ali za izjemni prispevek k razvoju slovenskega športa. Ob treh glavnih nagrajencih pa so si Bloudkove plakete za leto 2007 po mnenju odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj, ki mu predseduje legendarni slovenski športnik Miro Cerar, prislužili Bruno Bogatec, Jože Bratuž, Andreja Dolinar, Rok Flander, Jolanda Korenč, Primož Kozmus, Duško Madžarović, Janko Melanšek, Silva Razlag in Andrej Sever.

Letošnja novost Bloudkovih priznanj, najvišjih državnih nagrad na področju športa, je, da so tudi uradna priznanja Vlade RS, MŠŠ pa bo še naprej opravljalo vsa organizacijska in strokovna dela evidentiranja kandidatov za odbor, zagotavljanja pravočasnega razpisa za priznanja v koledarskem letu ter nudilo vso potrebno pomoč pri delu odbora ter pri izvedbi slovesnih podelitev. Ob Cerarju so člani odbora še Marta Bon, Mima Jaušovec, Bojan Jošt, Ivan Lukan, Cveto Pavčič, Franci Petek, Janko Popovič in Silva Razlag.

Cerar je pojasnil, da je na odbor do 31. decembra 2007 prispelo 53 predlogov za dobitnike Bloudkovih priznanj za leto 2007, kar je v okviru pričakovanih številk iz prejšnjih let. Povečala so se tudi sredstva za same nagrade; Bloudkova priznanja so vredna po 3000, plakete pa po 1000 evrov.


PRIZNANJA MO KOPER ZA 2007

Mestna občina Koper in koprska Športna zveza v dvorani Bonifika najboljšim športnicam in športnikom podelila priznanja za minulo leto. Športnica leta je ponovno postala kajakašica Špela Ponomarenko, naziv športnik leta je šel v roke jadralca Gašperja Vinčeca, v ženskih ekipnih športih sta naslov najboljših osvojili nosilki medalje s SP v street showu, plesalki Veronika Škrlj in Kaja Križman, v moški konkurenci je šel naziv jadralcema v soling razredu Boštjanu Antončiču in Gennadiju Strakhu, medtem ko so bili za najboljše v kolektivnih športih razglašeni rokometaši Rokometnega kluba Cimos. Leto 2007 je bilo za koprski šport tudi sicer leto vrhunskih dosežkov in včeraj so tako skupaj podelili priznanja kar 13 športnikom za vrhunske dosežke na svetovnih prvenstvih, 11 na evropskih, 24 na državnih in dva pokalna ekipna naslova. Tri priznanja so prejeli tudi športniki-invalidi, eno priznanje je šlo v roke Duška Madžaroviča za naslov svetovnega prvaka v body buildingu, podelili pa so še dve jubilejni nagradi in 38 pisnih priznanj. Koprska občina se lahko pohvali tudi s šestimi kandidati za Peking. Kot je na slovesnosti poudaril podžupan Jani Bačić, prav športniki daleč največ naredijo za prepoznavnost Kopra in tudi države Slovenije. V Kopru pa so tudi bliže uresničitvi prioritet in temu, da bo Koper postal športno središče. Tako se že marca prihodnje leto obeta nov olimpijski bazen, začetek leta 2010 pa naj bi mesto krasil moderen športno-poslovni objekt stadiona Bonifika.
Program slovesnosti so včeraj popestrili večkratna svetovna prvakinja v kotalkanju Tanja Romano, plesalci Fiona's dance company in Big band Hrošči, v drugem delu slovesnosti pa so podelili še priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije.

MOKZLATA SPOMINSKA PLAKETA MO KOPER

V torek (5. decembra 2006) je koprski župan Boris Popovič v Pretorski palači sprejel Duška Madžaroviča, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu v bodibildingu v ameriškem Las Vegasu najprej osvojil prvo mesto v težki kategoriji nad 95 kilogramov, nato pa je postal med vsemi tekmovalci (vseh je bilo blizu 200 iz 30 držav) še absolutni svetovni prvak za leto 2006. 

Ob tej priložnosti je župan Madžaroviču izročil priznanje in zlato spominsko plaketo Mestne občine Koper, podprl pa je tudi zamisel, da bi prihodnje svetovno prvenstvo pripravili v Kopru. Seveda pa le v primeru, če bi med tekmovalci bil vsaj eden, od sicer dveh bratov Madžarovič.

Duška je namreč na sprejemu spremljal mlajši brat Dejan, ki je tudi nosilec naslova svetovnega prvaka. Oba brata sta se s predlogom strinjala, čeprav pomeni organizacija kar velik finančni zalogaj, precej denarja, pa tudi volje in odrekanja pa terja tudi priprava telesa na tekmovanje. Kljub temu, da oba brata na prvenstvih zastopata predvsem Slovenijo, pa je odnos države do tega športa mačehovski.


GRIMEK AWARD 2007 to DUSKO MADZAROVIC

This annual prize wich is named after the great American champion of body- building and weightlifting was founded by Biagio Filizola in 1996 with  Grimek's authorization in order to honor Italian and international individuals connected with the iron game. Nominations are based on an evaluation of the subject's work as author, publisher, athlete, technician, or organizer for the diffusion and the growth of the sport.We hope to encourage the practice of weight training as means of physical and ethical improvement and to confirm the mottos "Life is Movement" and "Mens sana in Corpore sano"(a sound mind in a sound body).Our intentions in thus to remember and honor the work of Grimek, that great pioneer of the iron game, and his long life devoted to the culture of the body. In addition, the prize offers individuals of various nationalities with common ideas an opportunity to come together at Sapri in fellowship and friendship.MO Koper, ŠZ Koper in OK Slovenije so se danes ob svečani proglasitvi ŠPORTNIK KOPRA 2006 spomnili tudi na BODYBUILDING, ter med dobitnike  Zlate plakete za vrhunske dosežke  za leto 2006 uvrstili  svetovnega prvaka v bodybuildingu DUŠKA MADŽAROVIĆA. Nekaj slik s podelitve ŠPORTNIK KOPRA 2006. Čestitke predsednice ŠZ Koper Sonje Poljšak.


Črna Gora - Podgorica, januar 2001   Črnogorski minister za šport Stijepović je sprejel brata Madžarović, ter jima ob posebni svečanosti izročil posebno odlikovanje vlade republike Črne Gore za posebne zasluge na področju športa. Duška in Dejana so sprejeli še nekateri ministri takratne vlade, osebno pa se je za njun obisk zahvalil tudi premier Đukanović.


 
< Nazaj
Avtorji strani Statistika obiskov Webmail Copyright© 2008 Califoria Fitness - Vse pravice pridržane