California fitness FORUM
Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijava ali Registracija.    Ste izgubili geslo?
Pojdi na dno Objavi odgovor Priljubljenih: 0
TEMA: Odg:ALEŠ BRŽAN
#3535
Dusko (Moderator)
Moderator
Objav: 3178
graph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Moški Lokacija: Ljubljana
ALEŠ BRŽAN pred 2 Tednov, 5 Dni Karma: 5  
ALEŠ BRŽAN

Kratka predstavitev našega člana Aleša Bržana pred letošnjimi volitvami za župana v Kopru.Politik, podjetnik, radijski voditelj, študentski in mladinski aktivist, rojen 15. 2. 1976 v Kopru.

Po zaključeni Gimnaziji Koper, se je med študijem na Fakulteti za pomorstvo in promet aktivno vključil v lokalno študentsko organiziranje (Klub študentov občine Koper), kasneje bil glavni pobudnik ustanovitve Mladinskega sveta Mestne občine Koper, katerega je bil tudi prvi predsednik. Med letoma 2007 in 2009 je bil imenovan za generalnega sekretarja Študentske organizacije Slovenije.

V letu 2014 je nastopil kot kandidat SMC za župana Mestne občine Koper in se uvrstil na drugo mesto. Kmalu je iz stranke zaradi nestrinjanja glede potrebne transparentnosti postopkov protestno izstopil.

Leta 2018 je soustanovitelj in predsednik stranke Lista Aleša Bržana, ki namerava kandidirati na lokalnih volitvah v Mestni občini Koper.
 
Prijavi moderatorju   Zabeleženo Zabeleženo  
 
PERSONAL TRAINER - IBFF
FITNESS AND BODYBUILDING TRAINER - IBFF
  Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
#3536
Dusko (Moderator)
Moderator
Objav: 3178
graph
Uporabnik trenutno ni prijavljen Kliknite tu za ogled profila tega uporabnika
Spol: Moški Lokacija: Ljubljana
Odg:ALEŠ BRŽAN pred 2 Tednov, 5 Dni Karma: 5  
Koprski občinski svetnik Aleš Bržan za potrebe lokalnih volitev ustanavlja stranko. Ustanovni kongres bo danes, glavni moto nove politične skupine pa bo, da morajo potrebe občanov dobiti prednost pred potrebami turistov.


KOPER > ”Bistvo našega programa je, da hočemo občino, ki bo prijazna do družin in vseh njenih članov in členov: otrok, mladostnikov, odraslih in starejših. Ocenjujemo, da zdaj dajemo turistom prednost pred občani, naše mnenje pa je, da moramo najprej zadovoljiti potrebe občanov,” pravi 42-letni Aleš Bržan. Pred štirimi leti je skozi velika vrata vstopil v občinsko politiko. Kot član SMC in nov obraz je kandidiral za župana, zbral četrtinski delež podpore in skoraj prisilil dolgoletnega župana Borisa Popoviča v drugi krog. A se je kmalu zatem ločil od SMC, v občinskem svetu, v katerem je bil med bolj dejavnimi, pa je deloval kot nepovezani svetnik. Županovi koaliciji se ni pridružil, bil je kritičen do nekaterih njegovih projektov, a hkrati je tudi podprl nekatere predloge občinske uprave.

Nestrankarska stranka
S skupino somišljenikov se je sestajal že vso mandatno obdobje, pred enim letom pa je sprejel odločitev, da bo še naprej politično aktiven. “Delamo nestrankarsko stranko. V strankah se ne vidim več, ena izkušnja je bila dovolj. Zaradi organiziranosti in nadaljnjega delovanja pa je ustanovitev lastne stranke še najbolj primerna oblika,” pojasnjuje.

Dvesto podpisov, ki jih potrebuje za ustanovitev stranke, je že zbral, na današnjem ustanovnem kongresu pa bodo izvolili tudi organe Liste Aleša Bržana, kot se bo imenovala stranka. Šele nato se bo lahko uradno registrirala.

Program do začetka volilne kampanje
Na lokalnih volitvah bodo nastopili samo v koprski občini, njihov županski kandidat bo najbrž prav Bržan. Pravi, da je v svoji ekipi zbral ljudi različnih starosti, profilov in ideoloških usmeritev. Splošne usmeritve nove stranke imajo že določene, trenutno so v fazi opisovanja problemov, konkreten program pa bodo oblikovali do začetka volilne kampanje.

Razen Borisa Popoviča in predstavnikov nekaterih manjših strank še nihče ni izrecno napovedal imen kandidatov za župana. Pričakovati pa je, da bodo vsaj Socialni demokrati, Levica in Stranka modernega centra imeli svoje županske kandidate.
 
Prijavi moderatorju   Zabeleženo Zabeleženo  
 
PERSONAL TRAINER - IBFF
FITNESS AND BODYBUILDING TRAINER - IBFF
  Administrator je onemogočil pisanje neprijavljenim uporabnikom.
Pojdi na vrh Objavi odgovor
Avtorji strani Statistika obiskov Webmail Copyright© 2008 Califoria Fitness - Vse pravice pridržane